Motorsportin tietojen mukaan Force Indian F1-talli menettää paikkansa F1-sarjan strategiaryhmässä. Ratkaisu liittyy sarjan kanssa tehtyyn sopimukseen talouskriisissä taistelleen tallin jatkamisesta autourheilun kuninkuusluokassa.

Force Indian talli sai vasta vahvistuksen siitä, ettei sen tarina F1:ssä ole vielä ohi. Rajussa rahapulassa kärvistellyt talli myytiin elokuussa kanadalaismiljonääri Lawrence Strollin johtamalle sijoittajaryhmälle.

Talli pääsee jatkamaan urheilutoimintaansa normaalisti muutamia hidasteita lukuun ottamatta. F1-sarja nollasi tallin MM-pistesaldon sen vuoksi, että se on käytännössä Belgian GP:stä lähtien täysin uusi talli.

Pisteiden menettämisestä huolimatta talli ei saa kuitenkaan käyttää kolmea uutta moottoria kumpaakin autoaan kohden. Talleilla annetaan normaalisti kyseinen raja kauden alussa.

Nyt Force India on menettämässä myös paikkansa vaikutusvaltaisessa F1-sarjan strategiaryhmässä.

Kyseessä on formuloiden johtoryhmä FOM:n, autourheilun lajijärjestön FIA:n sekä Mercedeksen, Ferrarin, Red Bullin ja McLarenin tallien muodostama neuvottelukollektiivi, jonka päätöksillä on usein suuria vaikutuksia F1:n tulevaisuuden suunnan kannalta.

Ratkaisu ei kuitenkaan tullut Motorsportin mukaan yllätyksenä vasta talouskriisistä pelastetulle Force Indialle. Järjestelystä oli sovittu etukäteen F1-sarjan kanssa. Strategiaryhmän paikan menettäminen oli osa sopimusta tallin jatkopaikasta sarjassa.

Lähde: Motorsport