F1-sarjan tekninen johtaja Pat Symonds paljasti moottoriurheilun teollisuuden yhdistyksen konferenssissa, että sarja voisi harkita yhden tai kolmen auton tallien hyväksymistä sarjaan.

Kyseessä olisi massiivinen muutos F1-sarjan pitkäaikaiseen perinteeseen. Kaksi autoa on ollut standardi lähes aina, joskin poikkeuksia nähtiin sarjan alkuvuosikymmeninä. Säännöissä se määrättiin 1980-luvulla.

Symonds on kuitenkin varma kyseisen uudistuksen tarpeellisuudesta. F1-konkari uskoo asian nousevan puheeksi jo omistajatahon seuraavassa tapaamisessa.

– Meidän pitäisi todella miettiä sitä. Se ei ole ollut vielä agendalla, mutta se on hyvä pointti ja jotain, mistä keskustelemme varmaankin jo ensi tapaamisessamme, Symonds kertoi.

FOM-pomo sanoi, että F1-sarjan tavoitteena on lisätä radalla nähtävien kilpailijoiden määrää.

– Se mitä olemme miettineet liittyy siihen, mikä olisi ideaali autojen määrä. Enimmäkseen siinä kontekstissa, pitäisi meillä lisätä talleja sarjaan, Symonds valotti.

Symondsin mukaan useat F1-tallit ovat kuitenkin vastustaneet kaikkia muutoksia, mitkä järkyttäisivät nykyisiä voimasuhteita sarjassa.