Autourheilun kattojärjestön johtaja Jean Todt ylisti keskiviikkona menehtyneen Sergio Marchionnen suurta perintöä F1-sarjalle ”kolossaalisena”.

Ferrarin ja Fiat-Chryslerin autokonsernin entinen pääjohtajana kuoli eilen vain 66 vuoden iässä.

Marchionne vaipui koomaan viime viikolla. Hänen terveydentilansa heikkeni äkillisesti muutamassa päivässä.

Miehen kuolinsyy ei ole vielä tiedossa, mutta hänen tiedettiin kärsineen olkapääleikkauksesta johtuneista komplikaatioista. Italialaiskonkarin kerrottiin myös kärsineen syövästä.

Ferrari-veteraanin yllättävä poismeno järkytti koko F1:n maailmaa. Lajiliitto FIA:n johtomiehen Todtin mukaan Marchionne jätti suuren jäljen Formula 1:n historiaan.

– Sergio saavutti kolossaalisen määrän asioita autoteollisuudessa ja moottoriurheilussa ympäri maailmaa. Hän omistautui täysin Fiat-Chryslerin kurssin kääntämiselle ja käytti kaiken energian tuodakseen Scuderia Ferrarin takaisin huipulle, Todt ylisti The Checkered Flagin mukaan.

– Hän oli herttainen, suoraselkäinen ja rohkea mies. Hän oli epätavallinen ja visionäärinen johtaja. Hänen kuolemansa on merkittävä menetys. Esitän surunvalitteluni hänen perheelleen, ystävilleen, Ferrarin ja Fiat-Chryslerin väelle koko FIA:n yhteisön puolesta, FIA-pomo sanoi.

Lähde: The Checkered Flag