Renaultin tallipäällikkö Cyril Abiteboul harmitteli voimayksikkönsä tämän kauden luotettavuushaasteita. Tallipomon mukaan ongelmakohtiin pyritään löytämään ratkaisut mahdollisimman pian.

Uutisoimme aiemmin, Renaultin voimayksikön turbo on pettänyt jo kahdesti tällä kaudella. Ensin osa hajosi Daniel Ricciardolla Kiinassa ja viimeksi viime sunnuntaina Nico Hülkenbergillä.

Abiteboulin mukaan Hülkenbergin turbo on mennyttä kalua. Itävallan käänne ei kuitenkaan sotkenut tallin suunnitelmia.

– Nicon turbo on varmuudella kuollut, mutta ICE:n ja muiden osien pitäisi olla kunnossa. Meillä on tiedossa pieni eristystoimenpide Silverstonea varten, tallin nokkamies paljasti Motorsportille.

– Olimme suunnitelleet käyttävämme neljä moottoria pysyäksemme kehitystahdissa. Se antaa meille hieman toimintavapautta tämän tyyppisissä tilanteissa, Abiteboul jatkoi.

Renault-jehu kuitenkin korosti, ettei luotettavuusongelmiin suhtauduta kevyesti. Ranskalaisvalmistaja haluaa pureutua ongelmiinsa tosissaan.

– Tämä tilanne ei ole tietenkään millään tavalla hyväksyttävä, ja meidän on jatkettava tämän tapaisen luotettavuuden kehittämistä, tallipomo myönsi.

Lähde: Motorsport