Toro Rosson F1-tallin kuljettaja Brendon Hartley kertoi Motorsport Weekille pettyneensä pahasti pistesijansa menettämiseen Unkarin F1-kisassa.

Uusiseelantilainen taisteli ensi kertaa tälle kaudelle kolmanteen aika-ajosessioon ja pääsi aloittamaan sunnuntain kilpailun kahdeksannesta lähtöruudusta.

Hartley piti Unkarin kisassa jonkin aikaa kiinni MM-pisteisiin oikeuttavasta sijoituksestaan. Mies kuitenkin jäi lopulta Renaultin Carlos Sainzin ja Haasin Kevin Magnussenin taakse.

Budapestistä ei jäänyt kotiin vietäväksi ainuttakaan pistettä. Hartley myönsi sunnuntain pettymyksen kirvelleen erityisen kovasti juuri siksi, että pistesaalis oli taas kerrankin niin lähellä.

– Olen todella pettynyt 11. sijaan. Minulla oli hyvä lähtö ja hyvin vauhtia, mutta ei yhtään mahdollisuutta ohittaa, uusiseelantilainen harmitteli.

Toro Rosso -kuski koki kisataktiikkansa epäonnistuneen harvinaisen pahasti.

– Ymmärrän, että tallina meidän on joskus jaettava strategiat. Se ei kuitenkaan toiminut minulle tällä kertaa. Minua ei oikeastaan ohitettu kertaakaan, mutta hävisimme kaiken strategiallamme.

– Minulla oli vielä paljon renkaan pintaa jäljellä tullessani varikolle, mutta kovemmalla rengasseoksella olin hitaampi kuin ne, jotka pysyivät pehmeillä renkailla. En ole nähnyt kaikkia kisan yksityiskohtia, mutta olen tietenkin pettynyt, Hartley sadatteli.

Lähde: Motorsport Week