Red Bullin tähtikuskin Max Verstappenin manageri Raymond Vermeulen palaa suojattinsa rinnalle F1-varikolle Ranskassa tänä viikonloppuna.

Uutisoimme aiemmin, että Red Bullin tallipäällikkö Christian Horner sopi Montrealissa Verstappenin kanssa poikkeuksellisesta muutoksesta – hollantilaisen taustajoukot jäisivät pois varikolta (linkki uutiseen).

Idean taustalla oli antaa nuorukaiselle hengähdystauko tukijoukkojen tuomista paineista. Erityisesti F1-kuskin isän Jos Verstappenin tiedettiin olleen varsin ankara kriitikko.

Kokeilun oli määrä jäädä kertaluontoiseksi ja Ranskan GP:ssä ainakin osa Verstappenin leiristä onkin taas mukana.

Monet väittivät, että paineeton ympäristö teki ihmeitä Verstappenin ajoilmeelle Montrealissa. Liika puristaminen ja yliyrittäminen oli tiessään.

Vermeulen kuitenkin vähätteli Montrealin ratkaisun hyötyjä. Hänen mielestään taustajoukkojen läsnäolosta ei ole haittaa, ja Red Bullin kanssa on ollut hyvä yhteisymmärrys.

– Teimme sisäisen suunnitelman jo kauden alussa siitä, missä GP-kisoissa olisimme mukana. Se on koko tarina. Joitakin kisoja tulee, joissa Max on omillaan, mutta se oli jo suunnitelmissa. Meillä on hyvä suunnitelma, keskustelemme kaikesta Red Bullin kanssa, manageri vakuutteli Autosportin haastattelussa.

Lähde: Autosport