Lewis Hamilton kokee, että Monacon GP:n on aika muuttua Formula 1:n mukana.

Eilisessä kilpailussa ohitukset olivat minimissään ja kärkikuljettajat eivät pystyneet ohittelemaan toisiaan. Lisäksi kärjen vauhti oli onnetonta, koska kaikki halusivat välttää toisen pysähdyksen ja näin ollen säästelivät renkaitaan lähes koko kisan ajan.

– Me vain ajelimme kuudennelta kierrokselta eteenpäin. Se ei ollut kilpailemista, Hamilton sanoi Sky Sportsille legendaarisesta Monacon GP:stä.

Hamiltonin mielestä on todellinen antikliimaksi, että suuren huomion ja hehkutuksen saava Monacon kisa on itsessään todella tylsä.

– Monacoa hehkutetaan eniten ja se on kauden erityisin kisa. On sääli, että itse kisa ei ole yhtä jännittävä kuin koko spektaakkeli ja rata itsessään on.

Hamilton kertoi keskustelleensa asiasta myös ruhtinas Albertin kanssa, jolla oli kehitysideoita Monacon GP:lle.

– Puhuin ruhtinas Albertin kanssa eräänä päivänä ja hän sanoi, että radasta pitäisi tehdä pidempi. Täällä on enemmän teitä, joten ehkä voisimme muuttaa tätä mahtavaa rataa ja tehdä siitä paremman.

– Tai ehkä meidän pitäisi muuttaa formaattia. Yhtä pysähdystä ei pitäisi saada tehdä täällä. Ehkä tarvitsemme kaksi kisaa, Hamilton pohti puolestaan.