Legendaarisen Indy500-kilpailun aika-ajoissa nähtiin lauantaina suurta draamaa. Eriskummallisen formaatin seurauksena erään kisan voittajasuosikin leikki loppui karmeaan pettymykseen.

Kilpailuun huolitaan 33 kuljettajaa, joten aika-ajot toimivat myös karsintana. Tämän vuoden mittelöön osallistui 35 kuskia, joten kahden matka ei tulisi saamaan suurta loppupalkintoa.

Sateinen ja epävakaa sää sekoitti ajot ratkaisevan aika-ajopäivän osalta, joten ”Bump Dayksi” kutsuttu viimeinen päivä vaikeutti aikaparannuksia monen kuljettajan osalta.

Kauden 2016 kisan paalupaikalta startannut James Hinchcliffe ei saanut kierroksiaan kasaan, ja hän tipahti session loppuhetkillä sijalle 34. Miehen viimeinen kierros epäonnistui, ja lopulta hänen kohtalonsa sinetöityi ajan loppuessa kesken ennen pääsyä viimeiselle aikakierrokselle.

Tänään sunnuntaina ratkotaan vielä yhdeksän parhaan kuljettajan lähtöruudut. Nopeinta vauhtia on pitänyt Helio Castroneves. Yhdeksän parhaan joukkoon ja täten taistoon kisan paalusta hilautui myös viimeistä kisaansa ajava Danica Patrick.