Renaultin F1-tallin teknisen johtajan Bob Bellin mukaan ensi kauden uudet aerodynamiikkasäännöt hätiköitiin liian vauhdilla voimaan. Formulakonkarin mukaan välistä jäi tärkeä tutkimusvaihe.

F1-sarjaan neuvoteltiin vasta liuta uusia aerodynamiikkaosien rajoituksia. Jatkossa autoissa on muun muassa vähemmän downforcea ja yksinkertaisemmat etusiivet. Takasiivet ovat leveämpiä ja syvempiä. Uudistukset tulevat voimaan ensi kaudeksi.

Bellin mukaan uudet ohituksia helpottamaan suunnitellut aerodynamiikkasäännöt runnottiin läpi ennen, kuin tallit eivät tutkia kunnolla niiden kaikkia vaikutuksia autoihin.

– Osallistuimme tutkimukseen, mikä on hyvä asia. Tallit ovat niitä organisaatioita, joilla on kyvykkyyttä tehdä sellaista työtä. Uskon kuitenkin niin, että sille [tutkimustyölle] ei ole tehty oikeutta. Se kaikki tehtiin hieman liian myöhään, Bell valitteli Motorsportille.

Kuten muutamat muutkin tallipomot, Renault-jehu on huolissaan sääntömylläyksen kustannuksista. Tallien insinöörit eivät saaneet Bellin mukaan tarpeeksi aikaa kehittää kustannustehokkaita ratkaisuja.

– En ole periaatteen tasolla autojen designien muuttamista vastaan. Olen kuitenkin sitä vastaan, että se yritettäisiin tehdä liian kiireellä todistamatta, että nämä muutokset ovat todella oikea ratkaisu.

Lähde: Motorsport