Red Bullin osalta katastrofiin päättynyt Azerbaidzhanin osakilpailu herätti mielenkiintoa moottoriurheilun makasiiniohjelma Motorsport Show’ssa. Tallin koetaan olevan kääntynyt enemmän Max Verstappenin puolelle sisäisessä valtataistossa.

Verstappenin ja Daniel Ricciardon tiukka taisto kiehui lopulta moottoriurheilumaailman kardinaalimokaan, tiimikaverien väliseen osumaan. Molemmat autot tipahtivat pois leikistä, samalla kun moottoriurheilumaailma alkoi etsiä syyllistä osumalle.

Ricciardo oli selvästi Verstappenia nopeampi, mutta talli antoi kuljettajien kisata radalla rehdisti toisiaan vastaan. Makasiiniohjelmaa luotsaava Peter Windsor kysyi vierailtaan, entiseltä McLaren-pomolta ja toimittajalta Matt Bishopilta sekä BTCC-sarjan nokkamieheltä Alan Gowilta, suojeliko talli tässä Verstappenin etua.

– Mielestäni nyt nähdyt toimet tukevat teoriaa, jonka mukaan talli on enemmän Maxin kuin Danielin tukena, Gow toteaa.

– Nyt nähty lopputulos on varmasti satuttanut tallipomo Christian Horneria. Itse olisin hoitanut tallipomona asiat toisin. Daniel oli selvästi nopeampi, joten hänet olisi pitänyt komentaa tiimiradiosta käsin edelle. kyllä, Red Bull on tasa-arvoinen talli, mutta joka kisaa tulee silti arvioida tapauskohtaisesti, ja Bakussa he tekivät virheen.

Bishop muistuttaa, että suuri yleisö ei tiedä, mitä kaikkea tiimiradiossa on mahdollisesti keskusteltu. Hän kokee Red Bullin varikkomuurilta puuttuvan kuitenkin tarpeeksi auktoriteettia kuljettajiaan kohtaan.

– Tästä tapauksesta tulee mieleen kausi 2013 ja Malesian GP, jossa Sebastian Vettelin tottelemattomuus kuitattiin vain voimattomasti ”tämä on typerää” -kommentilla. Mielestäni tallilta puuttuu voimakas johtohahmo joka jyrähtäisi, kuten vaikkapa Ross Brawn teki talleissaan aikoinaan, Bishop arvioi.