Entinen NASCAR-tähti Tony Stewart on sovitellut oikeustapauksensa kilpailussa sattuneen kuolemankolarin uhriksi joutuneen miehen perheen kanssa.

Oikeuskiistan ratkaisusta uutisoi tiistaina Associated Press, jonka mukaan tapauksessa on varattu sovittelutilaisuus 12. huhtikuuta New Yorkin Uticassa.

Stewart ajoi kilpatoverinsa Kevin Ward Jr.:n päälle vuonna 2014 Canandaigua moottoriurheilupuistossa järjestetyssä kilpailussa.

Tilanne oli varsin nopea. NASCAR-tähti oli vääntänyt radalla Wardin kanssa ja kamppailun keskellä kiilannut Wardin radan seinään.

Ward oli poistunut autostaan ja kävellyt radalle. Stewartin auto oli kääntynyt kohti kilpakumppania. Ward kuoli törmäyksessä saamiinsa vammoihin.

Stewart vakuutti tilanteen olleen täysi vahinko ja valitettava tapaturma keskellä tavallista kisatilannetta. Wardin perhe oli kuitenkin eri mieltä, ja haastoi NASCAR-konkarin oikeuteen kuolemantuottamuksesta.

Amerikkalaistähti on lopettanut jo kilpakuskin uransa ja on keskittynyt viime vuosina tallipomon tehtäviin puoliksi omistamansa Stewart-Haasin NASCAR-tallinsa riveissä.

Lähde: Associated Press