Suomalainen kustannusyhtiö Siltala on tehnyt merkittävän ulkomaiden jakelusopimuksen Kimi Räikkösen uudesta elämänkertakirjasta.

Kustantaja Touko Siltalan mukaan kyseessä on yksi kotimaisen kirjallisuuden historian suurimmista ulkomaiden jakelukaupoista.

– Tämä on ehkä suurin ulkomaiden oikeuksen sopimus koskaan suomalaiselle kirjalle, Siltala hehkutti Publishing Perspectivesille.

Neljän osapuolen tarjouskilpailun jälkeen brittiläinen Simon & Schuster UK osti brittiläisen Kansainyhteisön jakeluoikeudet Räikkösen uuteen elämänkertaan, joka kantaa nimeä ”Tuntematon Kimi Räikkönen”.

Suomessa elokuussa ilmestyvää kirjaa on myyty jo kuuteen maahan: Viroon, Unkariin, Italiaan, Alankomaihin, Puolaan ja Britanniaan.

Siltalan ulkomaiden oikeuksien managerin Sakari Siltalan mukaan tarjouksia kirjan oikeuksista on tullut myös Brasiliasta, Japanista ja Ruotsista.

Räikkösen elämänkerta on ensimmäinen laatuaan. Monet muutkin kustantajat ovat halunneet kertoa vetäytyvästä julkisuuskuvastaan tunnetun F1-tähden tarinan, mutta mies ei ole ollut aiemmin kiinnostunut tarjouksista.

Siltalan mukaan tuleva Kari Hotakaisen kirjoittama teos on ”ensimmäinen ja viimeinen virallinen kirja F1-maailmanmestari Kimi Räikkösestä.” Hotakainen on kotimainen best seller -kirjailija, joka on voittanut urallaan muun muassa Finlandian kirjallisuuspalkinnon.