Force Indian F1-kuljettaja Sergio Perez ei ymmärrä, miksi hänelle annettiin 30 sekunnin aikarangaistus Bahrainin GP-kisan lämmittelykierroksen ohituksestaan. Meksikolainen aikoo vaatia asiaan selitystä FIA:lta.

Formulakuskille lätkäistiin puolen minuutin aikasakko Brendon Hartleyn ohittamisesta ennen kilpailun alkua ajettavalla järjestäytymiskierroksella.

Perezin mielestä rangaistus oli tarpeeton, sillä hän yritti antaa uusiseelantilaiselle kilpatoverilleen monta mahdollisuutta tulla uudestaan hänen ohitseen.

– Ohitin hänet oikeastaan heti lämmitelykierroksella, mutta hän ei ottanut asemaansa takaisin. Hän ei tajunnut, että ohitin hänet. Hän luuli, että olin koko ajan hänen edessään. Minut on ohitettu monesti, ja olen aina ottanut paikkani takaisin. Hän ei tehnyt sitä, ja saimme molemmat rangaistuksen, Perez hämmästeli Racefansille.

Rangaistus tiputti Perezin 12. sijalta 16. sijalle asti. Vaikka aikasakko ei meksikolaisen mielestä pilannutkaan hänen kisaansa, aikoo hän viedä asian eteenpäin FIA:n kilpailujohtajalle Charlie Whitingille.

– Olin aika yllättynyt siitä, että sain rangaistuksen. Voitte nähdä videolta, että hidastin monta kertaa kunnolla päästääkseni hänet ohi. Minun on puhuttava tästä Charlien kanssa, Perez sadatteli.

Lähde: Racefans