Talvitestien pienin kierrosmäärä, päivittäin hajoava auto, nopeusmittausten selkeä jumbosija…miten tällaisen jälkeen McLareniin voi silti löytyä näin paljon luottoa?

Koska kaikista tummista pilvistä huolimatta McLarenin tulevaisuus näyttää kirkkaammalta kuin aikoihin. Tästä kaudesta ei voi tulla viime vuoden kaltaista floppia.

Talvitestien tekniset murheetkin voi kääntää myönteisiksi: jos ongelmien piti ilmetä jossain, oli maaliskuinen Barcelona juuri oikea paikka sille. Talli pystyy varmasti tekemään tarvittavia toimenpiteitä, jotta valtaosa teknisistä murheista saadaan karsittua Australian tai sitä seuraavien osakilpailuiden koettaessa.

Kunhan laitteet vaan kestävät, on McLaren jo nyt vauhdin puolesta ylempää keskikastia. Mercedes, Ferrari ja Red Bull ovat vielä askeleen edellä, mutta vertailu härkälaumaan kauden edetessä tulee olemaan mielenkiintoista seurattavaa. Samanlaisilla moottoreilla ajavat tallit ovat molemmat onnistuneet (tai ainakin väittäneet) autojensa rakentamisessa viime vuosina. Renaultin tehdastallin ollessa ehkä vielä yhden kauden verran jäljessä taistelevat nämä kaksi asiakastallia ranskalaismerkin ”sisäisestä mestaruudesta”.

Renault-liitto on McLarenille myös suuri uhka.

Renault-liitto on McLarenille myös suuri uhka. Nyt se ei voi enää selittää surkeita tuloksiaan Hondalla, vaan se joutuu kestämään suoran ja pahimmillaan raastavan vertailun muihin Renaultin huipputalleihin. McLarenilla on tässä maineen puhdistuksen tai täyskatastorfin ainekset.