Renaultin tallipäällikköä Cyril Abiteboulia ärsyttää F1-autojen moottorien hillitystä äänestä valittaminen. Tallijehun mukaan hiljaisempi ääni tarkoittaa entistä energiatehokkaampaa konetta, eikä sitä kannata siksi muuttaa takaisin vanhaan suuntaan.

Formula 1:n nykyiset moottorisäännöt ovat saaneet faneilta kritiikkiä monista eri syistä. Yksi suurimmista närästyksen aiheista on ollut jo pitkään huipputehokkaiden kilpureiden vaatimaton ääni.

F1:n voimayksiköiden äänenvoimakkuus laski selvästi sarjan siirryttyä V6-pohjaisiin hybridimoottoreihin. Sitä Abiteboul ei kiellä, mutta hänen mielestään fanit keskittyvät täysin vääriin asioihin.

Renault-pamppu muistuttaa, että hiljaisempi ääni kertoo tehokkaasta energian käytöstä.

– Pakoputken ääni on käytännössä energiaa. Jos alkaisimme muuttaa energiaa takaisin ääneksi, emme saavuttaisi hyviä tuloksia energiatehokkuudessa. Voimakas moottoriääni ja tehokas energian käyttö ovat kaksi asiaa, jotka ovat ristiriidassa keskenään, Abiteboul ärähti kanadalaisen Rive-Sud de Montreal -radiokanavan haastattelussa.

Abiteboul kehottaa faneja arvostamaan insinöörien työtä energiatehokkuuden parissa. Hänen mukaansa sarjan fanien keskuudessa kasvaa uusi sukupolvi, joka ei osaa kaivata vanhojen koneiden jyriseviä ääniä.

– Meillä on kasvamassa uusi sukupolvi faneja, jotka eivät ole koskaan kuulleetkaan V10:n tai V8:n ääniä. Heille hiljaiset koneet ovat täysin normaalia. Ehkä F1 liikkui yhdestä vaiheesta seuraavaan liian nopeasti, ja on nyt edellä aikaansa.