Citroenin ykköstykkinä rallin MM-sarjassa toimiva Kris Meeke ei ole pelkkää hymyä ranskalaismerkin kuljettajapäätöksistä. Lajilegendoista suurimman, Sebastien Loebin, väliaikaispaluu ei ole Meekestä oikeudenmukainen tallin toiselle kuljettajalle Craig Breenille.

Breen esiintyi päättyneellä rallikaudella tasavahvasti. Hän ajoi kaikkiaan kuusi kertaa viidenneksi ollen MM-pisteissä lopulta sijalla kymmenen. Citroen palkitsi irlantilaisen jatkosopimuksella, mutta hän joutuu tekemään kauden aikana kolmesti tilaa Loebille.

Yhdeksänkertainen maailmanmestari Loeb ajaa kaudella 2018 Meksikon, Korsikan ja Espanjan MM-rallit, Breenin toimiessa Meeken tallikaverina lopuissa kymmenessä osakilpailussa.

Meeken mielestä Citroenin olisi pitänyt toteuttaa Loebin paluukilpailut toisenlaisella taktiikalla.

– Olen mielissäni Sebastienin paluusta, mutta uskallan sanoa hänen olevan jo eilispäivän kuljettaja. Hän ei ole kuitenkaan ajanut MM-ralleja täysipäiväsiesti viiteen vuoteen, Meeke toteaa Belfast Telegraphin mukaan.

– Hän on totta kai kovan luokan vahvistus ja on hienoa saada hänet takaisin. Mutta samalla se ei ole mielestäni reilua Craigia kohtaan. Tiedän omasta kokemuksesta, kuinka tärkeää kuljettajalle on saada ehjä kausi ilman häiriöitä. Mielestäni hän olisi ansainnut koko kauden mittaisen ohjelman, Meeke sanoo.