F1-sarjan sääntöjenlaatijat pyrkivät poistamaan paljon porua aiheuttaneet hainevät ja T-siivet ensi kauden autoista. Tallien suunnittelijanerot näyttäisivät kuitenkin jälleen kerran löytäneen keinon välttää sääntöjen alkuperäisen idean toteutumisen.

Uusissa säännöissä moottorikatteelle on luotu tarkat mitat, joiden tarkoituksena on estää viime kaudella paluun tehneet hainevät. Hainevän lisäksi tallit löysivät ylimääräistä suorituskykyä katteen päähän asetetulla lisäsiivellä, T-siivellä.

Uusi siipi koki melkoisen innovaation vuoden aikana. Se kasvoi yksinkertaisesta vaakatasoon sijoitetusta palasta useisiin kerroksiin taipuneeksi ilmanohjaimeksi.

Motorlat.com-sivusto on nostanut tekniikka-analyysissään esille tallien löytäneen kuitenkin jo viime kaudella keinot, jolla auton takapään pitoa ja vakautta parantava T-siipi saadaan pultattua kiinni myös kauden 2018 kilpureihin.

Vaikka hainevä itsessään katoaa, ainakin ensi kaudeksi, ovat etsineet mahdollisuuksia pultata lisäsiipi kiinni moottorikatteen alempiin osiin. Sivusto esittelee kuvia kauden 2017 viimeisistä ajoista, joissa ainakin Williams ja Sauber testasivat jo siipien uutta sijoituspaikkaa.