Kalle Rovanperä kiisteli kartturinsa kanssa ja oli ajaa ojaan hurjassa mutkassa – ”Olimme vain onnekkaita”

© Kuva: Red Bull Content Pool

Monte Carlon MM-ralliin WRC2-luokassa Toni Gardemeisterin yksityistallin riveissä osallistunut Kalle Rovanperä sai kokea muutamia ylimääräisiä sydämenlyöntejä Ranskan Merialppien haastavassa ilmastossa. Suomalainen huippulupaus oli lähellä kiepauttaa Skodansa suoraan ojaan yhdessä kuudennen taipaleen mutkassa.

Rovanperä kuittasi hurjan läheltä piti -tilanteen suomalaisen kylmäpäisesti.

– Se ei ollut oikeastaan paha tilanne. Isoin tilanne oli sata metriä ennen sitä [mutkaa], jossa painoimme talla pohjassa. Siinä meillä oli todella hyvä tuuri, että selvisimme siitä. Tässä olimme vain onnekkaita, 17-vuotias rallilupaus totesi Autosportin haastattelussa.

Skoda-kuski valotti vaarallisen näköisen kamppailun ojan kanssa johtuneen kommunikaatio-ongelmasta kartanlukija Jonne Halttusen kanssa.

– Tämä toinen tilanne tuli siitä, että käskin kartanlukijaani vaihtamaan nuottia ja hän oli myöhässä seuraavan nuotin kanssa, Rovanperä huudahti.

Monte Carlon haastavat olosuhteet ovat olleet nuorisolupauksen mieleen. Rovanperä kertoi olevansa innoissaan jo siitä, että sai osallistua perinteikkääseen kisaan.

– Olemme täällä ja olen siitä onnellinen. Kesti hetki saada tuntuma takaisin seuraavalla etapilla, siellä oli aika liukasta. Viimeisellä pätkällä kaikki meni kuitenkin mainiosti.