Maailman kuuluisimpien rengasvalmistajien joukkoon kuuluvaa Micheliniä ei ole enää nähty vuosikausiin F1-autojen alla. Vaikka ranskalaismerkkiä on usein kyselty takaisin autourheilun kuninkuusluokkaan, ei paluu formuloihin ole sen lähitulevaisuuden suunnitelmissa.

Michelin teki vasta jatkosopimuksen nopeasti kasvaneen Formula E -sarjan kanssa. Ranskalaiset ovat tuottaneet pitkään erilaisia renkaita myös kestävyyssarja WEC:lle.

Rengasbrändin moottoriurheiluosaston johtaja Pascal Couasnon paljasti tällä viikolla Motorsportille, että Michelin kokee edellä mainittujen sarjojen olevan heille sopivampia kuin Formula 1.

– Alan johtajana rakastamme ottaa riskejä. Olemme puhuneet FIA:lle pitkään 18-tuumaisten renkaiden tekemisestä F1:lle jo vuosien ajan, mutta he eivät ole olleet halukkaita tarttumaan siihen riskiin. Olemme yrittäneet suostutella heitä jo vuodesta 2010 lähtien. Moottoriurheilu on teknologian näytöstä, johon täytyy olla valmis, Couasnon manasi.

Ranskalaisvalmistaja toimi F1:n suurimpana rengastoimittajana vuosien 1977 ja 2006 aikana. 2000-luvulla Michelin ajautui kireisiin väleihin FIA:n kanssa, joka johti lopulta valmistajan riitaisaan eroon formuloista.

Michelinin tiedetään olleen halukas löytämään kilpasarjoja, jotka olisivat valmiita kehittämään rengasratkaisuja myös tavallisten katuautojen tarpeiden kannalta.

Viime vuosina Michelin on keskittynyt uusien rengasinnovaatioiden lanseeramiseen muissa sarjoissa. Couasnonin mukaan WEC:n kaltaiset organisaatiot ovat olleet paljon F1:tä avoimempia uusille teknisille ratkaisuille.

– Osa näistä konsepteista, kuten kaikille keleille sopivat renkaat kuulostivat aluksi hulluilta. Ne ovat kuitenkin toimineet hienosti esimerkiksi WEC:ssä. Ehkä yritämme tuoda tämän konseptin muihin sarjoihin. Miksipä ei?