Formula 1 pohtii merkittäviä muutoksia perinteisen lähtöruudukon muotoon. Paljastus tuli Williamsin entiseltä tekniseltä johtajalta Pat Symondsilta, joka liittyi vasta F1:n uudistuksia suunnittelevaan kehitysryhmään.

Symonds puhui tällä viikolla moottoriurheilun teollisuuden järjestön MIA:n viihteen ja energiakestävän moottoriurheilun konferensissa. F1-konkari paljasti sarjan kokeilevan lähtöruutu-uudistuksia ensin elektronisen urheilun ympäristössä.

– Olemme innoissamme mahdollisuudesta testata osaa näistä säännöksistä e-urheilun ympäristöissä. Pääsemme katsomaan niiden tarjoamia tilastoja. Se antaa tilaisuuden simuloida asioita, joita ei pääsisi muuten kokeilemaan helposti, Symonds hehkutti tapahtumassa.

Pitkän uran lajin parissa tehnyt Symonds ei paljastanut vielä tarkemmin, mitä F1 aikoo tarkalleen lähtöruudukosta muuttaa. Mies puhui kuitenkin nykyisen järjestelmän ongelmista valottaen samalla niitä asioita, mihin kehitysryhmä keskittyy.

– Tiedämme, että yksi ongelmistamme on nopeimman auton laittaminen kärkeen ja erilleen muista. Se ei ollut aina niin. Ennen autot aloittivat enemmän vierekkäin, rinta rinnan. Meillä on Lontoon toimistomme neuvotteluhuoneessa kuva vanhasta Monzan kisasta, jossa oli neljä autoa vierekkäin eturivissä, Symonds muisteli.