© Kuva: Getty Images

F1 pohtii merkittäviä muutoksia lähtöruudukon muotoon – uudistuksia testataan mullistavalla tavalla

Voita 2 hengen matka Mestarien liigaan!

• Pääpalkinto: 2 hengen matka Mestarien liigan puolivälieriin
• Lisäpalkinto: viikoittain arvotaan 50€ lahjakortti Alkoon

Formula 1 pohtii merkittäviä muutoksia perinteisen lähtöruudukon muotoon. Paljastus tuli Williamsin entiseltä tekniseltä johtajalta Pat Symondsilta, joka liittyi vasta F1:n uudistuksia suunnittelevaan kehitysryhmään.

Symonds puhui tällä viikolla moottoriurheilun teollisuuden järjestön MIA:n viihteen ja energiakestävän moottoriurheilun konferensissa. F1-konkari paljasti sarjan kokeilevan lähtöruutu-uudistuksia ensin elektronisen urheilun ympäristössä.

– Olemme innoissamme mahdollisuudesta testata osaa näistä säännöksistä e-urheilun ympäristöissä. Pääsemme katsomaan niiden tarjoamia tilastoja. Se antaa tilaisuuden simuloida asioita, joita ei pääsisi muuten kokeilemaan helposti, Symonds hehkutti tapahtumassa.

Pitkän uran lajin parissa tehnyt Symonds ei paljastanut vielä tarkemmin, mitä F1 aikoo tarkalleen lähtöruudukosta muuttaa. Mies puhui kuitenkin nykyisen järjestelmän ongelmista valottaen samalla niitä asioita, mihin kehitysryhmä keskittyy.

– Tiedämme, että yksi ongelmistamme on nopeimman auton laittaminen kärkeen ja erilleen muista. Se ei ollut aina niin. Ennen autot aloittivat enemmän vierekkäin, rinta rinnan. Meillä on Lontoon toimistomme neuvotteluhuoneessa kuva vanhasta Monzan kisasta, jossa oli neljä autoa vierekkäin eturivissä, Symonds muisteli.

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!


VOITA F1-KISAMATKA!
Mikäli Instagram-tilillämme on 10 000 seuraajaa kauden loppuun mennessä, arvomme yhden kahden henkilön palkintomatkan ensi vuoden Unkarin osakilpailuun.
Käy seuraamassa Suomen kuuminta moottoriurheiluun keskittyvää IG-tiliä täältä

Voita 2 hengen matka Mestarien liigaan!

• Pääpalkinto: 2 hengen matka Mestarien liigan puolivälieriin
• Lisäpalkinto: viikoittain arvotaan 50€ lahjakortti Alkoon