F1-sarjan V6-turbohybridit eivät nauti kovinkaan suurta suosiota tällä hetkellä. Uuden aikakauden voimanlähteet ovat sekä kuljettajien, lajijohtajien että fanien hampaissa.

Monimutkaiset laitteet ovat sarjan pyrkimys kumartaa autonvalmistajien suuntaan. Hybriditeknologian ansiosta voimanlähteet ovat aiempia huomattavasti ekologisempia, mikä on tällä hetkellä kuuminta muotia automaailmassa.

Miinuspuolena moottoreista lähtevä melu on kuitenkin nykyään lähes olematonta aiempiin vapaastihengittäviin laitteisiin verrattuna. Teknologia on myös monimutkaista ja täten kallista, minkä lisäksi eri merkkien voimanlähteiden välillä on suuria suorituskykyeroja.

Sarjaa koko nykyisen V6-aikakauden hallinnut Mercedes on tehnyt muita parempaa jälkeä oman moottorinsa kanssa. Saksalaismerkki on pistänyt hurjasti resursseja kehittäessään voimanlähteen, joka on pyyhkinyt muille lattiaa viimeisen neljän kauden ajan.

Menestyksestä huolimatta Hopeanuolileirissä ei levätä. Tallin moottoriasioista vastaava johtaja Andy Cowell paljastaa voimanlähteen olevan erittäin lähellä rajaa, jota pidetään F1-piireissä maagisena

– Olemme erittäin lähellä tuhannen hevosvoiman rajapyykin rikkomista, Cowell toteaa motorsport.comille.

F1-sarjassa tuhannen hevosvoiman rajaa kutiteltiin 1980-luvun hulluina turbovuosina, jolloin BMW:n huhuttiin repineen laitteestaan irti nelinumeroisen määrän hevosvoimia aika-ajoasetuksilla.