48-vuotias kolminkertainen Superbike -ratamoottoripyöräilysarjan maailmanmestari Troy Bayliss aikoo palata ensi vuonna lajinsa pariin. Tavoitteena ei ole kuitenkaan ikämiessarja, vaan kovatasoinen Australian Superbike -sarja.

– Minulla on kesken jääneitä bisneksiä, australialaiskonkari uhkaili mystisesti Fox Sports Australialle.

Bayliss on Superbiken historian kolmanneksi menestynein kuljettaja 52 osakilpailun voitollaan. Vuodesta 1997 vuoteen 2008 asti kilpaillut ratamoottoripyörien veteraani voitti uransa aikana kolme Superbike-mestaruutta ja yhden MotoGP-osakilpailun. Hän ajoi kummassakin sarjassa ainoastaan Ducatin talleissa.

Konkariajaja kaahaili MotoGP:ssä vuosina 2003-2006 keräten yhden osakilpailuvoiton ja viisi palkintokorokesijoitusta. Superbiken MM-sarjaan hän kilpaili vuosina 2000-2008 voittaen kolme mestaruutta. Bayliss teki neljän osakilpailun mittaisen paluun Superbikeen vuonna 2015, mutta ei ole sen jälkeen kilpaillut moottoripyöräilyssä.

Moottoripyöräilyn lisäksi Bayliss on intohimoinen autoharrastaja. Hän on kilpaillut rata-autojen V8 Supercar -luokassa ja Australian Porsche Carrera Cup -sarjassa.