Citroenin WRC-kuljettaja Stephane Lefebvre päätyi tekemään kyseenalaisen ratkaisun rallin MM-sarjan päätöskilpailussa Australiassa, kun ranskalainen ohitti tunnuksettoman poliisiauton reilulla ylinopeudella rallin tieosuudella.

25-vuotias Lefebvre sai aluksi 1200 euron sakon ajettuaan 108 kilometrin tuntinopeutta alueella, jossa oli vain 60 km/h:n nopeusrajoitus. Nyt rallin järjestäjät ovat havainneet, että nuori Citroen-kuski meni vielä ohittamaan siviilimallisen poliisiauton ylinopeutta painellessaan. Tämä tekijä korotti tempauksen hinnaksi yhteensä 3000 euroa.

Ranskalaisen epäonneksi järjestäjät saivat tilanteesta käsiinsä videoaineistoa, mitä käytettiin Lefebvren kuulemistilaisuudessa.

– Videolta näkee, miten auto numero seitsemän ohittaa poliisiauton ja vielä toisen auton rikkomalla kahta valkoista tiemerkintäviivaa. Ylinopeus ja laiton ohitus katsotaan yhdeksi liikennerikkomukseksi, ja ne ovat kiellettyjä tekoja niin paikallisten liikennelakien kuin kansainvälisten urheilusäännösten puitteissa, järjestävät moittivat nousevaa rallitähteä tiedotteessaan.

Lefebvren rangaistus pidätetään kauden 2018 kolmen ensimmäisen kilpailun ajan. Sakot tulevat voimaan, jos ranskalainen törttöilee liikenteessä vielä uudelleen.