Hyundai-pomo Michel Nandan on myöntänyt Motorsport.comille, että ensi kaudella tallin kuskeista Hayden Paddon ja Daniel Sordo joutuvat jakamaan kolmannen kuskin roolin puoliksi. Andreas Mikkelsen ja Thierry Neuville puolestaan ajavat koko vuoden 2018.

– On totta, että ensi vuonna voimme ajattaa vain kolmea autoa suurimmaksi osaksi kautta talousarvion takia. Ja on totta, että olemme jo päättäneet, että Hayden ja Dani joutuvat jakamaan auton, Nandan sanoi sivustolle.

Kuskeista uusiseelantilainen Paddon on lähtökohtaisesti vahvimmillaan hiekalla, espanjalaisen Sordon vahvuus puolestaan on asfaltti.

– Luulen, että joissakin kisoissa Dani ei ole niin kilpailukykyinen, joten hänelle oli aivan selvää (tämä). Tiedän, että Haydenille tämä oli vaikeampaa, Nandan myönsi ja lisäsi, että Paddon ajanee enemmän kisoja, muttei todennäköisesti kertaakaan asfaltilla.

Hyundai teki kaikkensa, jotta se olisi voinut ajattaa neljää autoa. Nyt ainoa vaihtoehto oli kuitenkin kaksi vakituista kuskia ja kolmas kiertävä paikka.

– Todellakin taistelimme saadaksemme neljä autoa, mutta se ei ollut mahdollista.

Sordo ajoi uransa ensimmäisen ja toistaiseksi ainoan voiton Saksan asfaltilla 2013, lisäksi hän on taistellut podiumille yhteensä yli 40 kertaa.

Myös Paddon on voittanut kertaalleen – viime vuonna Argentiinan soralla. Podium-paikkoja viisi haalineelle uusiseelantilaiselle kohtalo on taatusti kova, sillä PWRC-luokan maailmanmestari väläytteli viime kaudella osaamistaan oltuaan MM-pisteissä peräti neljäs.

Nyt nousukiito luonnollisesti tyssää ainakin kaudeksi, kun pisteitä ei ole mahdollista haalia kärkikuskien tavoin.

Kuluva kausi päättyy viikonloppuna Australiassa. Yhteensä 21 erikoiskokeen kisa alkaa Suomen aikaa myöhään torstai-iltana.