Mercedesin tähtikuljettaja Lewis Hamilton toi esille turhautumisensa nykyisten F1-autojen ohitusominaisuuksiin Interlagosin GP-kisan jälkeen. Neljänneksi ajanut Hamilton teki kisassa kymmenen ohitusta, mutta kokee sen silti olevan nykyisten sääntöjen puitteissa liian vaikeaa.

– Jos ajatellaan suurinta osaa sarjamme radoista, pitäisi kyetä olemaan puolitoista sekuntia toista nopeampi ohittaakseen. Se vaatisi käytännössä uutta rengasseosta. Tämä kertoo, että kyseessä on selvä suunnitteluvirhe nykyisissä autoissa, Hamilton valitteli Autosportille.

Tämän kauden kuljettajien mestaruuden jo varmistanut Hamilton antoi kehuja GP2-luokan, eli nykyisin Formula 2 -luokkana tunnetun sarjan suuntaan. F2:ssa kaikkien tallien on käytettävä samaa runkoa, moottoria ja rengastoimittajaa.

– Kun olin vielä GP2-luokassa, ohittaminen oli helpompaa ja hauskempaa. Siellä autojen pohjat olivat erilaisia, jota myöten oli helpompi ajaa lähellä ja ohittaa, Hamilton vertaili.

Maailmanmestarin mukaan rengassääntöjen kehittäminen toisi formuloihin enemmän kilpailullisuutta.

– Tämän vuoden leveillä renkailla on ollut mahtava ajaa. Olen vähän miettinyt, että miksi emme ole käyttäneet näitä isoja renkaita jo aiemminkin? Mikä olisi seuraava askel, voimmeko tehdä niistä vielä isompia? Mitä enemmän renkaissa on mekaanista pitoa, sitä enemmän voimme tehdä radalla ja ajaa kunnolla kilpaa. Sitä me tarvitsemme.

Formula 1 -kausi jatkuu seuravaaksi Abu Dhabin GP-kisalla 26. marraskuuta.