Jean Todt, joka toimii kansainvälisen autourheiluliiton FIA:n puheenjohtajana, ihmettelee tallien valitusta moottorisäännöistä ja rangaistuksista. Hänen mukaansa säännöt ovat tällaisia, koska tallit äänestivät niitä.

Säännöt ovat nykyisellään, koska ne tulivat osana kustannuksia tehostavaa pakettia, jonka tallit hyväksyivät. Sääntö pysyy, jos tallit eivät yksimielisesti sitä kumoa.

– Sanon vain, että kaikki olivat yhteisymmärryksessä siitä, että rangaistuksena toimisivat lähtöruuturangaistukset, Todt sanoi ESPN:lle.

Tällä kaudella moottorisäännöt ovat aiheuttaneet valtavaa närää, koska useissa kisoissa monilla kuskeilla on ollut kymmenien ruutujen rangaistuksia. Ensi kaudeksi säännöt tiukentuvat ja tallien on pärjättävä entistä pienemmällä määrällä osia.

– Nyt puhutaan kolmesta moottorista ensi kaudelle. Se on vain jotain, mitä päätettiin, Todt sanoi ja viittasi tallien yhteiseen päätökseen.