Australian MM-rallissa dramaattinen lauantai! Kärkikuljettaja keskeytti massiiviseen epäonneen, Latvala nousi kärkitaistoon

© Kuva: Getty Images

Rallin MM-sarjan päätösosakilpailu Australiassa sai hurjan sivuvivahteen, kun rallia perjantain jälkeen johtanut Hyundain Andreas Mikkelsen joutui keskeyttämään. Norjalaiskuljettajan voi sanoa kärsineen jättimäisestä epäonnesta.

Mikkelsen kärsi päivän avanneella kymmenennellä erikoiskokeella peräti kaksi rengasrikkoa, joiden aiheuttamat vauriot rikkoivat auton katteita perusteellisesti. Tämä ei kuitenkaan ollut lopulta syypää keskeytyksen, vaan vararenkaiden puute. Vain yhdellä lisäkumilla varustettu Hyundai ei olisi millään selvinnyt lävitse seuraavista EK:sta, joten norjalaisen oli pakko jättää ajohommansa kesken.

WRC-kuljettajista myös Citroenin Kris Meeke joutui jättämään leikin kesken lauantain aikana. Suomalaisista epäonnen soturiksi joutui rallilupaus Kalle Rovanperä, jonka hieno taistelu pistesijoista WRC2-luokan ajokilla haihtui savuna ilmaan Mikkelsenin kaltaisen rengasrikon seurauksena.

Lisäksi rallin 14. erikoiskoe jouduttiin perumaan sillan huonon kunnon vuoksi.

Dramaattisten vaiheiden jälkeen rallin kärjessä viilettää Hyundain Thierry Neuville. Toisena ajaa Toyotan Jari-Matti Latvala, 20,1 sekuntia belgialaisesta perässä. Kolmas on Ott Tänak.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.