Formula 1:n kuusi tallia ovat lähettäneet Autosportin mukaan FIA:n presidentille Jean Todtille ja F1:n omistajalle Chase Careylle kirjeen, jossa he esittävät huolensa Marcin Budkowskin mahdollisesti siirrosta FIA:lta Renaultille.

Budkowski on toiminut FIA:n teknisen osaston johtajana, mutta erosi viime viikolla. F1-tallit ovat huolissaan, että Budkowski pystyy vuotamaan tietoja heiltä tulevalle työnantajalleen.

Renaultiin yhdistetyn Budkowskin sopimuksen purkamisessa on vain kolmen kuukauden karenssi koskien F1-talleja, joten hän saa aloittaa työt jo vuoden lopussa F1-tallissa. Tämä on saanut kärkitallit pelkäämään tietovuotoa, koska Budkowskilla on ollut pääsy kaikkiin teknisiin tietoihin hänen ollessaan FIA:ssa.

Asiaa käsiteltiin F1:n strategiaryhmässä, johon kuuluvat Mercedeksen Toto Wolff, Red Bullin Christian Horner, Ferrarin Maurizio Arrivabene, McLarenin Eric Boullier, Williamsin Paddy Lowe ja Force Indian Bob Fernley. Renault ei kuulu strategiaryhmään.

Tapaamisessa tallit päättivät toimittaa FIA:lle kirjeen, jossa vaaditaan karenssiajan pidentämistä, jotta FIA:lla, F1:llä tai Libertyllä työskennelleet eivät voi ottaa niin nopeasti vastaan työtä F1-tallista.

– Toivon Marcinille kaikkea, koska hän on hyvä tyyppi. Jos hän pääsee takaisin talliin, jossa hän voi tehdä uran, en halua seistä hänen tiellään. Kuitenkin FIA:n virassa työskennelleenä hän on tehnyt sääntöjä ja teknisiä toimintaohjeita, joten et voi neuvotella siirrosta talliin ja kolmen kuukauden sisällä siirtyä sinne, Wolff kertoi näkemyksensä Autosportille.