Rallin maailmanmestarit Markku Alen ja Ari Vatanen ovat ilmaisseet innostuksensa Valtteri Bottaksen ja suomalaisen moottoriurheilun noususta.

Bottaksesta tuli viime viikonloppuna 2000-luvun kolmas suomalainen Mika Häkkisen ja Kimi Räikkösen jälkeen, joka pystyy yhden kauden aikana nousemaan kahdeksan kertaa palkintokorokkeelle. Samalla Esapekka Lappi ajoi ensimmäiseen MM-rallin voittoonsa vasta uransa neljännessä WRC-luokan startissa.

– Valtteri on nyt todella vahva, kommentoi Alen ReadMotorsportille Glasgowissa.

Lewis Hamilton on Mercedeksen johtaja, mutta Valtteri hyökkää häntä kohti koko ajan. Kimi on ollut fantastinen, mutta hänellä on enää vuosi tai kaksi uraansa jäljellä. Valtterilla ja Esapekalla on vielä helposti kymmenen vuotta jäljellä huipulla. Moottoriurheilumme tulevaisuus on mieletön, sanovat Alen ja Vatanen.

– Rallissa meillä menee taas kovaa, ja Unkarissa Kimi ja Valtteri olivat molemmat palkintopallilla. Ei huonommin maalta, jossa asuu vain viisi miljoonaa ihmistä.