18-vuotias britti Billy Monger ajoi F4:n Britannian mestaruussarjaa viime ja tällä kaudella. Huhtikuussa hän joutui Doningtonin radalla pahaan onnettomuuteen – sen seurauksena nuorukaisen molemmat jalat amputoitiin.

Monger ei ole kuitenkaan luovuttanut, kaikkea muuta. Hänen tiiminsä JHR Developments laittoi pystyyn JustGiving -nimeä kantavan sivuston, jolla oli tarkoitus kerätä rahaa Mongerin auttamiseksi. Jo ensimmäisenä päivänä kertyi yli 500 000 euroa.

Nyt Monger on palannut auton rattiin Brands Hatchin radalla. Nuorukainen on suhtautunut tilanteeseen uskomattomalla positiivisuudella ja päättäväisyydellä.

Kesäkuussa julkistettiin tieto, että hän tulee ajamaan kilpaa marraskuussa Estorilissa V de V Challenge Endurance Proto -kilpailuissa yhdessä myös jalka-amputaation kokeneen Frederic Sausset’n kanssa. Kilpailu on osa projektia, jonka päätepisteenä on vuoden 2020 Le Mansin 24 tunnin ajo. Siellä kummankin on tarkoitus ajaa kolmemiehisessä tiimissä legendaarinen kilpailu – ja kaikki kolme ovat amputaation kokeneita kuljettajia.

Katso kuvat Billy Mongerista alta: