Saksalaisen Auto Bildin mukaan Honda olisi purkanut ensi kauden sopimuksensa Sauberin kanssa. Huhtikuussa vahvistui, että Honda valmistaisi ensi kaudella moottorit McLarenin lisäksi myös Sauberille. Nyt kuitenkin tuo sopimus näyttäisi olevan menossa purkuun.

Hondalla on ollut koko kauden suuria vaikeuksia valmistaa toimivaa moottoria McLarenille ja luotettavuusongelmien lisäksi moottori on ollut tehoton. Honda toi päivityksen Itävaltaan, mutta Fernando Alonso joutui palata päivitetystä moottorista vanhaan kesken viikonlopun, koska päivitetyssä moottorissa ilmeni vikoja.

Tämä ei ole kuitenkaan syynä Hondan ja Sauberin eroon. Auto Bildin mukaan Hondalla ei olla tyytyväisiä Sauberin toimintaan. Etenkin tallipäällikkö Monisha Kaltenbornin erottaminen kesken kauden on ollut Hondalle kynnyskysymys.

Juuri Kaltenborn oli se, kuka neuvotteli kolmivuotisen sopimuksen Hondan kanssa. Japanilaisvalmistaja on ollut todella pettynyt Kaltenbornin erottamiseen.

Jos Honda on purkamassa sopimusta Sauberin kanssa, se jättäisi sveitsiläistallin ilman moottorivalmistajasopimusta ensi kaudesta.

Ferrari valmistaa Sauberin nykyiset moottorit.

Lähde: f1i.com