Citroenilla paha ongelma – kuinka tehdä tilaa Andreas Mikkelsenille?

© Kuva: Getty Images

Citroen ja norjalaiskuljettaja Andreas Mikkelsen tutkivat parhaillaan eri mahdollisuuksia, että Volkswagenilla kolmena vuonna peräkkäin MM-sarjan kolmanneksi sijoittunut Mikkelsen voisi ajaa tallissa enemmänkin kuin vain yhden kilpailun tällä kaudella.

Tiimi ja kuljettaja tekivät yhden kilpailun mittaisen sopimuksen Sardinian rallin ajamisesta. Hän korvaa ranskalaisen Stephane Lefebvren ensi viikonloppuna.

Mikkelsen pääsee testaamaan Citroenia kerran ennen ensi viikonlopun kilpailua.

– Hänen ei tarvitse todistaa meille mitään. Emme aseta hänelle mitään paineita. Jos Andreas pääsee testissä yhtään sinuiksi auton kanssa, hän tulee ajamaan hyvän kilpailun, tallipäällikkö Yves Matton sanoo Autosportille.

– Kun pyysimme Andreasta meille, tuskin hän ajatteli, että kyse on yhdestä kilpailusta ja sitten sanomme näkemiin. Emmekä me sellaista haluakaan. Mutta en oikein tiedä, kuinka saamme tulevaisuuden tilanteen ratkaistua.

Citroen ajattaa jo sallittua neljää autoa MM-sarjassa, ja sillä on sopimukset voimassa Kris Meeken, Craig Breenin, Khalid Al-Qassimin ja Lefebvren kanssa, kahdella jälkimmäisellä tosin vain tietyistä ralleista.

– Tilanne on huono, koska autoissamme ei ole juuri tilaa. Otamme tilanteen nyt askel askeleelta, Matton sanoo.

Mikkelsen itse haluaisi ajaa loppukauden Citroenilla. Hän on ajanut WRC2-luokassa muutaman kilpailun.

– Olen todella onnellinen tästä sopimuksesta. Olen odottanut tällaista pitkään. Saan mahdollisuuden ajaa taas huipputasolla. Totta kai haluaisin ajaa koko loppukauden WRC:ssä, Mikkelsen sanoo.

– Odotan kovasti, että pääsen kokeilemaan testissä C3-autoa. Testasin tämän vuoden Volkswagen Poloa viime kaudella ja olen testannut myös tämän kauden Hyundaita, joten tiedän, millaisia nämä uudet autot ovat. Nyt on tärkeintä varmistaa mahdollisimman hyvät asemat, että saan hyvästä tiimistä tallipaikan WRC:hen ensi kaudeksi.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.