Toyotan tehdaskuljettajana kestävyyskilpailuiden MM-sarjassa ajava Jose-Maria Lopez joutuu jättämään väliin tänä viikonloppuna ajettavan Span kuuden tunnin kilpailun. Argentiinalaisen poisjäänti on seurausta viime kuussa sattuneeta ulosajosta.

Lopez rysäytti autonsa rajusti seinään sateen kastelemalla radalla WEC-sarjan avauskilpailussa Silverstonessa. Vaikka Lopez pystyikin ajamaan autonsa lopulta varikolle asti, toimitettiin hänet varotoimenpiteenä lääkärintarkastukseen rysäyksen jäljiltä.

Sairaalasta jo samana iltana kotiutunut Lopez valitteli kuitenkin selkäkipuja, joiden seurauksena Toyota päätti lepuuttaa häntä Le Mansin 24 tunnin ajoa silmällä pitäen.

– Olen kyllä ajokuntoinen, mutta emme halua ottaa mitään riskejä. Päätähtäimenä on Le Mansin kisa, eikä mikään saa vaarantaa sitä, Lopez toteaa Autosportin mukaan.

Lopez liittyi Toyotan WEC-tiimiin täksi kaudeksi. Argentiinalainen on kilparatojen todellinen monitaituri, sillä hän ajaa myös kilpaa sähköformulasarja Formula E:ssä, minkä lisäksi kaapista löytyy peräti kolme vakioautojen maailmanmestaruutta.