Toyota ajattaa ensi kertaa Portugalin rallissa kolmea autoa, kun myös Esapekka Lappi pääsee irti. Se on tiimin insinöörijohtajan mielestä iso mahdollisuus.

Eilen ajettiin lyhyt yleisö-EK, varsinainen ralli alkaa puolen päivän maissa Suomen aikaa.

– Tässä rallissa on aika paljon samaa kuin Argentiinassa, joten lähdemme kilpailuun samanlaisilla säädöillä kuin siellä. Toki autossamme on nyt parannuksia ja uusia osia verrattuna siihen. Kaikissa kolmessa autossa säädöt ovat suunnilleen samat, kertoo Toyotan insinöörijohtaja Tom Fowler tallin tiedotteessa.

– Esapekan säädöt ovat myös samat, ajatuksemme on, että hän saisi ajettua täällä niin paljon kuin mahdollista. Juuri siksi emme kokeile hänen autossaan mitään erilaista nyt. Mutta jatkossa, kun meillä on kolme autoa mukana, se antaa mahdollisuuden kokeilla kilpailuissa erilaisia asioita. Ja se on iso etu auton kehitystyössä.

– Testasimme täällä jokin aika sitten paljon erityisesti jousitusta, meille jäi sellainen tunne, että olemme ottaneet askeleen eteenpäin. Joten uskomme, että se näkyy myös tuloksissa täällä, Fowler sanoi.

Jari-Matti Latvala ajoi torstain yleisöerikoiskokeella kahdeksanneksi, mutta vain 1,5 sekuntia kärkeä hitaammin.

– Meillä oli pientä aliohjaamista siinä, se pitää saada säädettyä ennen kuin aletaan ajaa kilpaa kunnolla. Nämä yleisöpätkät ovat aivan eri asia kuin muut erikoiskokeet, joten niistä ei ole järkeä vetää mitään johtopäätöksiä. Testit ennen kilpailua onnistuivat erittäin hyvin, joten olen luottavainen. Perjantaina nähdään, missä menemme oikeasti, Latvala sanoi.

Juho Hänninen ajoi 0,3 ja Lappi 1,1 sekuntia Latvalaa hitaammin torstain 3,36 kilometrin pätkällä.