Suomalaisten F1-ässien hurja voittoprosentti on saanut ansaittua huomiota myös F1-sarjan sosiaalisen median Twitter-tilillä. Sarjan fanien onkin syytä tiedostaa meidän olevan todellinen F1-kansa.

F1 nostaa Twitterissään esille kovat suomalaisfaktat. F1-kilpailuun on ottanut osaa kahdeksan kuljettajaa, joista voittoon on pystynyt peräti viisi kappaletta. Ykköspallille ovat nousseet Keke Rosberg, Mika Häkkinen, Kimi Räikkönen, Heikki Kovalainen ja Valtteri Bottas.

Suhdelukuna tämä nostaa meidät tilastossa toiseksi. Edellä on vain yhden kuljettajan otannalla Puola. Mikäli sarjassa nähdään joskus Robert Kubican maanmies, joka ei pysty voittoon, nousee Suomi takaisin listan kärkipaikalle.

Suomen kannalta paras vertailukohta on Uusi-Seelanti, joka on tuottanut niin ikään kahdeksan F1-kilpailuihin osaa ottanutta kuljettajaa. Näistä vain kaksi kuljettajaa pystyi nappaamaan voiton: Denny Hulme ja Bruce McLaren.

Formula 1

@F1
LEAGUE OF NATIONS 🌎

🇫🇮 Eight drivers from Finland have started an #F1 race

🇫🇮 Five of them have won at least once

Best strike rates ⬇️