Renault tuo ensi viikonlopun Espanjan GP-kilpailuun Barcelonaan uuden takasiiven ja muitakin uusia osia.

Kaikkien tiimien odotetaan tuovan uusia päivityksiään juuri Barcelonaan. Siksi esimerkiksi Mercedeksen Niki Lauda on sanonut, että kausi alkaa nyt tavallaan kokonaan uudestaan.

Renaultilla on ollut isoja vaikeuksia kisavauhtiensa kanssa, aika-ajotahti on ollut paljon parempi. Nyt uudesta siivestä odotetaan ratkaisua tilanteeseen.

Nico Hülkenberg on ajanut tasaisen nousujohteisesti kauden neljässä ensimmäisessä kilpailussa sijoille 11, 12, 9 ja 8.

Renault aikoo päivittää autoaan pitkin vuotta, nyt takasiiven lisäksi esitellään uudet aerodynamiikkaa parantavat kaarevat sivulevyt.

– Olemme onnistuneet hyvin aika-ajoissa tällä kaudella. Mutta Sotshissa osoitimme parannusta kilpailuvauhdissamme, sanoo Renaultin tekninen johtaja Nick Chester.

– Nyt kun saamme vielä tärkeitä uusia osia Espanjaan, olen erittäin toiveikas. Mutta meillä on vielä tulossa lisää päivityksiä kauden aikana, etenkin aerodynamiikkaan. Olemme menossa oikeaan suuntaan.

– Me olemme nyt keskikastin taisteluissa, missä oletimmekin olevamme. Taistelu on siellä erittäin tasaista, joten meidän on varmistettava asemamme. Kaikki tilaisuudet pitää käyttää hyväksi. Autosta on otettava irti kaikki, mitä siitä löytyy, Chester sanoo.

Testikuljettaja Sergei Sirotkin ajaa avausharjoitukset nytkin. Sotshissa hänelle iski autoon heti vaihdelaatikkovika, joten monta kierrosta ei tullut.

– Oli tosi sääli, ettei hän saanut juurikaan kokemusta Sotshissa, mutta nyt hän ajaa jälleen ensimmäisen harjoituksen Jolyon Palmerin autolla. Odotamme, että hän tekee hyvää työtä.