Suomalaiskuljettajat eivät ole edustettuna runsaslukuisena, mutta sitäkin menestyksekkäämpänä joukkona formula ykkösten tilastokirjoissa. Kansakuntamme nopeutta ja menestystä on ihasteltu vuosia kautta maailman. Nyt BBC on myös analysoinut suomalaisten menestyksen syytä.

Kattavassa analyysissa käydään lävitse suomalainen F1-historia, alkaen Leo Kinnusen ja Keke Rosbergin ajoista aina Valtteri Bottaksen aikaan formulaperinteen uusimpana soihdunkantajana.

Formuloissa pärjäämisen syiksi esitellään luonnollisesti vaikeat keliolosuhteemme, sekä sisu.

Jutussa Suomi esitellään perin eksoottisena maana. Kansallispelimme pesäpallo esitellään muun muassa koko maan suosituimpana lajina, mikä hämmästyttää varmasti jääkiekon ja jalkapallon ystäviä. Myös mystinen ”jääkiekon kaltainen bandy-peli” herättää kysymyksen, tarkoittaako jutun kirjoittaja jääpalloa vai salibandya.

Lue juttu tästä.