Red Bullin tallipäällikkö Christian Horner jakaa monien fanien kannan uusista F1-autoista löytyvistä hainevistä. Horner haluaisi tallien sopivan niiden kieltämisestä mahdollisimman nopeasti.

Uusien sääntöjen myötä lähes kaikki tallit ovat esitelleet autoissaan pidennetyn moottorinkatteen eli hainevän, jollaisia nähtiin sarjassa viimeksi 2010. Lisäksi joissain autoissa on nähty niin sanottu ”T-siipi”, ylimääräinen ilmanohjain juuri ennen takasiipeä.

Moni on kritisoinut ratkaisuja rumaksi, eikä niiden uskota olevan sarjalle parasta mahdollista mainosta. Horner on yksi vastustajista.

– Uudet autot näyttävät radalla upeilta, ne pistävät kuljettajat ahkeroimaan. Mutta itselleni on pettymys nähdä autoissa haineviä ja näitä viiksekkään kaltaisia lisäsiipiä, Horner totesi Autosportille.

– Ehkä meillä on vielä aikaa korjata tilanne. Niiden kieltäminen tekisi autoista kauniimpia, ja ratkaisujen kieltäminen kaikilta olisi tasapuolista.

Hornerin mielestä tallien tulisi miettiä lajin, ei omaa etuaan taistelussa hainevistä.

– Jokaisen tallin aerodynamiikasta vastaavat henkilöt nostavat varmasti tästä metakan, myös meillä, mutta heidän tulisi ajatella tätä isommassa mittakaavassa.