Sebastien Loebin johdolla peräti kahdeksaa rallin valmistajien maailmanmestaruutta juhlinut Citroen on aloittanut tämän kauden surkeasti. Välivuoden pitänyt ranskalaismerkki kehitti tiiviisti koko vuoden 2016 uusinta C3-ralliautoaan, mutta hurjasta testimäärästä huolimatta tulokset ovat olleet heikkoja.

Craig Breen on ajanut Citroeninsa kauden kahdessa ensimmäisessä kilpailussa kahteen otteeseen viidenneksi, mikä on tallin tämän hetken paras sijoitus. Erityisesti tallin ykköstykin Kris Meeken tulokset ovat olleet pettymys. Brittikuljettaja on sortunut virheisiin molemmissa ralleissa, mutta tämäkään ei poista sitä tosiasiaa, että Citroen on ollut muita talleja heikommassa vauhdissa.

Citroenia pidettiin ennen kauden alkua suurimpana ennakkosuosikkina perimään Volkswagenin tyhjäksi jättämä valtaistuin. Merkin tekninen johtaja Laurent Fregosi tietää syyt, minkä vuoksi odotuksiin ei olla pystytty vastaamaan.

– Surkeat tuloksemme ovat johtuneet pääosin siitä, ettemme olleet valmistautuneet tarpeeksi hyvin kisaolosuhteisiin, Fregosi totesi motorsport.comin mukaan.

Nyt vuorossa olevasta Meksikon rallista hän odottaa kuitenkin enemmän.

– C3-autoa on kehitetty pääosin soralla, ja nyt vuorossa on kauden ensimmäinen tällä alustalla ajettava kilpailu. Uskomme ja toivomme sen takaavan meille paremman vauhdin.