Ensiksi positiiviset uutiset: Viime kauden ennakkoon verrattuna Sauberin tilanne näyttää huomattavasti paremmalta. Talli on vakaalla pohjalla, eikä sen tarvitse jännittää tulevaisuutensa puolesta joka ikinen ilta.

Siihen ne sitten jäävätkin. Pallo on saatu nyt haltuun, mutta se on pahasti tyhjentynyt eikä selkeää suunnitelmaa sitä, mihin se pitäisi heittää, ole.

Manorin kupsahdettua pois sveitsiläistallin kohtaloksi lankesi olla sarjan selvästi pienin ja heiveröisin kilpatalli. Lajissa, jossa isot määräävät tahdin, ei Sauberin rooli ole kadehdittava.

Huolimatta uusista omistajista on tallilla edelleen käytössään rajalliset resurssit. Rahahanojen pysyminen säpissä sekä vuosien paikoillaan polkeminen tulevat määräämän myös tämän vuoden tahdin. Auto on jo valmiiksi heikompi kuin kilpailijoilla, eikä tallilla riitä muskeleita kehitystyötaistelussa muita vastaan.

Tallin pelastuksensa on vain toivo siitä, että sarjan uusi johtajisto tekisi jotain pienempiä tiimejä auttavia tasapainotustoimenpiteitä. Reilumpi tulonjako olisi Sauberille kuin lottovoitto. Mutta mikäli mikään ei muutu, on sveitsiläistallin miltei mahdotonta kammeta itseään enää ylös tästä kuopasta.

Se olisi suuri menetys, sillä juuri Sauberin kaltaisia perinteisiä, puhtaasti kilvanajoon keskittyviä talleja laji tarvitsee.