Uutiset sveitsiläistalli Sauberista eivät ole olleet viime päivinä mitään mukavaa kuultavaa. Palkanmaksuongelmat kielivät akuutista rahapulasta, joten talli keikkuu tällä hetkellä veitsenterällä tulevaisuutensa suhteen.

Sauber on vaarassa tipahtaa tallien hierarkiassa pannanpohjimmaiseksi. Viime kaudella taakse jäivät McLaren ja Manor, mutta täksi kaudeksi molemmat ovat parantaneet roimasti. Sauber on sen sijaan polkenut paikoillaan, ellei peräti taantunut. Uusi auto ei ole jättimäinen loikka eteenpäin, vaan se on pikemminkin viilailtu versio viimevuotisesta, jo valmiiksi keskinkertaisesta kilpurista.

Mikään ei tunnu menneen tallin osalta putkeen viimeisen vuoden aikana. Vuosi sitten F1-maailma kohisi tallin ja Giedo van der Gardenin sopimussotkujen seurauksena. Hollantilaiskuljettaja oli lähellä kaataa tallin ja toimittaa tallipäällikkö Monisha Kaltenbornin vankilaan. Van der Garde sai lopulta rahansa, joille Sauber olisi varmasti löytänyt parempaakin käyttöä.

Van der Gardea on silti turha demonisoida tässä saagassa. Ainoa väärin toiminut tekijä oli Sauber itse. Nykymaailman tilanteessa oli jopa ilahduttavaa nähdä, että sopimuskiistoissa oikeus voi joskus kääntyä kuljettajankin eduksi.

Sauberin kannalta huolestuttava uhka nousee myös uuden Haas-tallin suunnasta. Amerikkalaistalli elää vahvassa symbioosissa Ferrarin kanssa ja se on lähes tappanut italialaistallin ja Sauberin vastaavan viritelmän. Ilman Maranellon vahvaa tukea ja ymmärrystä Sauberin asema F1-hierarkiassa kokee kolahduksen.

Sauberin pitkä, vuodesta 1993 alkanut F1-taival on hyvin suuressa vaarassa katkeamista. Jos pahin skenaario toteutuu, ei tallia nähdä edes Australiassa, joten silloin täytyy vain ihmetellä, miksi edes kirjoitan tätä talliesittelyä.

Juuso Taipale
Twitter: @JuusoTaipale