Azerbaizhanin kisaorganisaation päällikkö Arif Rahimov uskoo Bakun katuradan tarjoavan tulevana vuonna jännittävämmän spektaakkelin, kuin mitä kauden 2016 kilpailu tarjosi.

Ensimmäinen Bakun GP ei jäänyt historiankirjoihin minään merkittävänä osakilpailuna. Huolimatta erikoislaatuisesta rataprofiilista, jonka odotettiin asettavan kuljettajat suurten haasteiden eteen, ei kilpailussa tarvittu kertaakaan turva-autoa.

Rahimovin mukaan kuljettajat pelkäsivät uuden radan haasteita jopa liikaa.

– Mielestäni radassa ei ollut mitään vikaa, vaan kuljettajat ajoivat ensimmäisenä vuonnaan siellä liian varovaisesti. Kun kuljettajat tietävät nyt radan metkut, yrittävät he ensi vuonna enemmän. Radalla on huikea potentiaali järjestää uskomaton show, Rahimov toteaa Autosportille.

Bakun kaupungi ahtailla kaduilla ajettavaa kilpailua hallitsee kaksi erikoisuutta. Radan pääsuora on useita kilometrejä pitkä, mikä tarjoaa hurjat huippunopeudet. Lisäksi vanhassa kaupungissa kiemurteleva rata tarjoaa koko kauden kapeimmen kohdan, kun F1-autot ohittavat muinaisen kivivallin vain senttimetrien päästä.