© Kuva: Getty Images

F1-pomo haluaa yli 20 vuotta sitten kielletyn teknisen edistysaskeleen takaisin formuloihin

McLarenin tallipäällikkö Eric Boullier kannustaa F1-sarjan päättäjiä miettimään mahdollisuutta sallia takavuosilta tutun aktiivijousituksen palauttaminen takaisin sarjaan.

Suurta ajallista hyötyä tarjonnut jousitusratkaisu on ollut sallittuna viimeksi kaudella 1993, jolloin kaikki kärkitallit käyttivät ratkaisua. FIA kielsi sen sekä lukuisia muita ajamista helpottaneita ratkaisuja seuraavaksi vuodeksi.

Boullierin heitto on jatkumoa sarjassa tällä hetkellä kytevälle kohulle juurikin nykyisistä jousitusratkaisuista. Ferrarin FIA:lle teettämä kysely tiettyjen ratkaisun laillisuudesta on saanut FIA:n miettimään sääntötulkinnan tarkennusta. Tämä saattaa asettaa pahimmassa tapauksissa joidenkin tallien pitkälle kehittämät versiot laittomiksi, mikä tietäisi varmasti suurta protestivyöryä.

FIA:n tekninen komissio yritti etsiä ratkaisua orastavaan pulmaan löytämättä kuitenkaan vielä ratkaisua. Autosportin tietojen mukaan komissio väläytti yhtenä ratkaisuna mahdollisuutta sallia aktiivijousituksen käyttö myös tulevaisuudessa. Boullier on ajatuksesta mielissään.

– Nykyisissä säännöissä on paljon tulkinnanvaraa, ja se tarjoaa mahdollisuuksia erilaisiin ratkaisuihin. Jotkut tallit haluavat puskea oman mielipiteensä lävitse ainoana oikeana sääntötulkintana. Ehkäpä aktiivijousituksen salliminen lopettaisi tällaisen pelin, Boullier toteaa Autosportille.

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!