Hondan ensi kauden F1-voimanlähde tulee eroamaan merkittävästi japanilaismerkin viime kauden moottorista. Pahasti alakynteen moottorikilvoittelussa jäänyt Honda aikoo pistää voimanlähderakenteensa täysin uuteen uskoon.

Liittyessään mukaan V6-turbohybridiaikakaudelle halusi Honda rakentaa voimanlähteestään mahdollisimman pienen ja kompaktin. Ratkaisu erosi merkittävästi esimerkiksi sarjaa nykyisin hallitsevan Mercedeksen voimanlähteestä, mutta erilaisuus ei tuonut toivotunkaltaisia tuloksia. Hondalle kävi pikemminkin päinvastoin, sillä kaudella 2015 moottori paljastui sekä epäluotettavaksi että alitehoiseksi.

Suunta oli parempaan päin viime kaudella, mutta FIA:n asettamat rajoitteet moottorinkehityksen suhteen vaikeuttivat eron kuromista umpeen. Tulevaksi kaudeksi niin sanotuista kehityspoleteista kuitenkin luovutaan, ja se avaa Hondalle erinomaisen mahdollisuuden panostaa voimanlähteensä kehittämiseen.

Teknisen johtajan Tim Gossin mukaan Honda on ottanut kahden viime kauden virheistään oppia kauden 2017 voimanlähdettä rakennettaessa. McLarenin verkkosivuille haastateltu Goss ei paljasta uuden voimanlähteen yksityiskohtia, mutta hän kertoo sen kokeneen melkoisen muodonmuutoksen.

Autosportin tietojen mukaan tämä tarkoittanee Hondan liittymistä Mercedeksen kaltaiseen ratkaisuun moottorinsa rakentamisessa ja eri osien sijoittamisessa.