Rajusti ensi kaudeksi muuttuvilta F1-renkailta odotetaan paljon sekä kuljettajien että katsojien puolelta. Parantuvan pidon toivotaan tuovan lisäjännitystä kilvanajoon niin kuivalla kuin märissäkin olosuhteissa.

Viime vuosina Pirellin suurimmaksi murheenkryyniksi on muodostunut radan pinnassa oleva vesikerros. Italialaismerkin urheilutoimenjohtaja Paul Hembery on todennut useaan kertaan itsekin nykyisten Pirellin renkaiden olevan kykenemättömiä tarjoamaan autoihin tarpeeksi pitoa haastavissa olosuhteissa. Kuljettajat ovat arvostelleet autojen ajautuvan vesiliirtoon erittäin helposti. Tästä syystä Brasilian GP:ssä nähtiin paitsi paljon ulosajoja, myös kaikkia turhauttaneita pitkiä odottelujaksoja, kun radan haluttiin kuivuvan.

Hemberyn mukaan ongelmat ovat juurtaneet juurensa vähäisiin testimahdollisuuksiin. Nyt, kun uudet renkaat ovat saaneet joka tapauksessa runsaasti testikilometrejä, on tätä pystytty hyödyntämään myös uusien sadekelin renkaiden testaamisessa.

– Renkaat ovat ensi vuonna leveämmät, joten päästäksemme samalle tasolle veden poistossa meidän täytyy tehdä vielä paljon töitä. Siitä tulee haasteellista, mutta uskon meidän pystyvän siihen, Hembery toteaa gpupdaten haastattelussa.

Kritiikki kohdistui tänä vuonna erityisesti sadekelin renkaisiin. Ensi vuonna turhauttavia turva-auton perässä köröttelyjä halutaan vähentää. Yksi sääntöuudistus on myös kilpailun aloittaminen tällaisissakin tapauksissa normaalisti, niin sanotulla ”seisovalla startilla”. Tämänkaltaiset muutokset asettavat myös Pirellin rengaskehitykseen omat lisähaasteensa.

– Rengaslämpötilojen ylläpito on suurin haasteemme ja kehityksenkohteemme. On myös syytä muistaa, että ensi vuonna leveämpien renkaiden vuoksi autot heittävät ilmaan enemmän vesisuihkua. Näkyvyys tulee siis olemaan aiempaakin huonompi, Hembery ennustaa.