© Kuva: Getty Images

McLaren-legenda savustettiin ulos brittitallista – pihalle jo ensi viikolla!

McLarenin tallipäällikkö ja McLaren Groupin pääjohtaja Ron Dennis menettää asemansa brittiyrityksen johdossa. Autosportin tietojen mukaan yrityksestä 25 prosenttia omistava Dennis saisi lähteä jo ensi viikolla.

Dennis sai jo pari viikkoa sitten tietää, ettei hänen sopimustaan yrityksen johdossa olla uusimassa vuodenvaihteen jälkeen. Vuodesta 1980 McLarenia johtanut Dennis lanseerasi tämän jälkeen viimeisen yrityksen ostaa yrityksen pääomistajuus itselleen kiinalaisrahoittajien turvin. Muut suuromistajat, eli bahrainilainen sijoitusyhtiö ja Denniksen liikekumppani Mansour Ojjeh hylkäsivät kuitenkin tarjouksen aloittaen samalla omat vastatoimenpiteensä, jonka seurauksena Dennis joutuu nyt väistymään McLarenin johdosta. McLaren ja Dennis ovat kieltäytynyeet kommentoimasta tapausta.

Dennis nousi alavireisen McLarenin johtoon vuonna 1980. Tämän jälkeen hän rakensi brittitallista Ferrarin jälkeen kaikkien aikojen menestyksekkäimmän F1-tallin. Dennisin alaisuudessa kuljettajan maailmanmestaruuden tallissa ovat voittaneet Niki Lauda, Alain Prost, Ayrton Senna, Mika Häkkinen ja Lewis Hamilton.

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!

Comments are closed.