McLarenin entinen koordinaattori Jo Ramirez pelkää, että tiimi menettää Fernando Alonson kituliaan hitaan kehityksensä vuoksi.

– McLarenin kehitys on tuskallisen hidasta. Ihan hyvää se on ollut, mutta kovin kovin hidasta, urallaan mm. Ayrton Sennan, Mika Häkkisen ja Alain Prostin kanssa tylöskennellyt Ramirez sanoo espanjalaiselle AS:lle.

– He tulevat menettämään sponsoreita ja he tulevat menettämään Fernando Alonson. Hän on varmasti tuskastunut tilanteeseen, koska hän on voittaja, jonka on pakko saada voittaa, Ramirez sanoo.

– En usko hänen jatkavan kuin ensi kauden, siinä hänen rajansa menee.

Tällä kaudella McLaren on noussut sentään pohjamudista keskikastiin, mutta onko edes realismia, että ensi vuonan tiimi olisi podiumilla ja taistelisi voitoista?

– En todellakaan tiedä, mutta totta kai toivon niin. Mutta kuten sanoin, nykytilanne karkottaa sponsorit. Tämä on bisnestä ja jos et menesty, olet vaikeuksissa.

– Minusta McLarenin olisi pitänyt nousta taistelemaan kärkisijoista jo tällä kaudella. Heidän on nyt laitettava kaikki peliin, koska ensi vuosi on heidän viimeinen tilaisuutensa pitää Alonso.

– Paljon on syytetty Hondan moottoria, mutta se ei ole todellakaan McLarenin ainoa ongelma. Ei se moottori hyvä ole, muttei ole kyllä auton korikaan. Jos he haluavat menestyä ja pitää Alonson, on Hondan ja McLarenin tehtävä entistä enemmän ja parempaa yhteistyötä, Ramirez naulaa.