© Kuva: Getty Images

Valtteri Bottas otti nimiinsä F1-legendan vanhan ennätyksen

Williamsin Valtteri Bottas ajoi viime sunnuntaina Japanin Suzukassa uransa 73:en GP:n. Koko F1-uransa brittitiimiä edustanut nastolalainen sai samalla nimiinsä yhden F1-ennätyksen, ainakin toistaiseksi.

Bottas on nyt eniten osakilpailuja vain yhdessä tallissa ajanut kuljettaja. Bottas ohitti entisen kärkinimen Jim Clarkin, joka kisasi Lotuksella 72 GP:tä 1960-1968. 25 osakilpailuvoittoa ja kaksi maailmanmestaruutta napannutta skottia pidetään yhtenä kaikkien aikojen parhaimmista kuljettajista. Hän menehtyi ulosajossa vuonna 1968.

Bottas voi vielä luonnollisesti menettää ykkössijansa, mikäli hän vaihtaa tallia myöhemmin urallaan. Clarkin on menettänyt ykkössijansa lukuisia kertoja historian saatossa, mutta tallinvaihdoksista johtuen hän on saanut sen aina takaisin nimiinsä.

Asiasta kertoi Suomessa ensimmäisenä Turun Sanomat.

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!