© Kuva: Getty Images

Suositaanko Max Verstappenia? – Saa yksin käyttöönsä Renaultin päivitetyn moottorin

Renault tuo Singaporeen päivitetyn version moottoristaan, mutta Red Bullin Max Verstappen on ainut, joka saa päivityksen käyttöönsä.

Ranskalaisvalmistaja on käyttänyt päivitykseen kolme kehityspolettia, ja Renaultin Cyril Abiteboul sanoo päivityksen olevan kauden viimeinen. Abiteboul vahvistaa myös, että Total tuo uuden polttoaineen Singaporeen ja se on käytössä kaikille kuljettajille, jotka ajavat Renaultin moottorilla.

Kysyttäessä miksi vain Verstappen saa uuden mottorin käyttöönsä, mutta Daniel Ricciardo ja Renaultin tehdastallin kuljettajat Kevin Magnussen ja Jolyon Palmer eivät, Abiteboul vastasti Autosportille: ”Kyse ei ole mistään strategiasta, taktiikasta tai suosimisesta.”

– Pidämme Maxista, mutta kyse on vain luonnollisesta tavasta hallinnoida moottoreita, Abiteboul sanoo.

– Suunnitelmana oli tuoda Maxille uusi moottori tälle viikonlopulle, joten hän pääsee nyt nauttimaan polettien käyttämisen tuomista parannuksista. Sen lisäksi kaikki pääsevät nauttimaan Totalin uudesta polttoaineesta, ja olen hyvin tyytyväinen sen kehitykseen.

– Totta kai Max saa suuremman hyödyn kuin kolme muuta kuljettajaa, mutta uskon että tuomme päivitykset kaikille käyttöön Malesiassa.

Abiteboul väittää, että Marina Bayn katuradalla Verstappen saa uudesta moottorista 0,1-0,2 sekunnin hyödyn kierrosaikaansa, joten moottorin vaikutus ei ole niin suuri kuin nopeammilla radoilla.

– En halua mennä yksityiskohtiin siinä mitä olemme muuttaneet. Se on polettien hyvä puoli, että meidän ei tarvitse dokumentoida mitä muutamme. Pidämme sen tiedon itsellämme, Abiteboul lisää.

– Mutta kyse on tehon lisäämisestä, joten voimme odottaa parannusta siltä osa-alueelta.

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!