Ferrarin pääinsinööri Jock Clear myöntää, että teknisen johtajan James Allisonin lähtö tulee vaikuttamaan negatiivisesti talliin. Clearin mielestä Ferrarilla tulee olemaan vaikeuksia löytää ratkaisuja Allisonin lähdön jättämille aukoille.

Italialaistalli ilmoitti viime viikolla, että tallin tekninen johtaja James Allison joutuu jättämään tallin aiemmin tänä vuonna tapahtuneen henkilökohtaisen tragedian vuoksi.

Allison oli F1:sissä todella arvostettu henkilö. Hän toimi aerodynamiikka asiantuntijana Benettonilla, Laroussella ja Ferrarilla ennen kuin siirtyi isompiin tehtäviin ensin Renaultille, josta hänet kaapattiin Ferrarin tekniseen johtoon vuonna 2013.

Maranellon tiimin pääinsinööri Clear ennustaa, että Ferrari tulee kärsimään Allisonin lähdön seurauksena.

– On vaikea kertoa välittömiä seurauksia. Et tietenkään haluaisi menettää James Allisonin tasoista kaveria. Hänen tasoisensa henkilö ei lähde tallista ilman, että sitä huomataan. Tiimin on tehtävä kovaa töitä tukeakseen kaikkia ja yrittäessään täyttää Allisonin jättämät tyhjät raot, Clear kommentoi.

Tallin entinen moottoripomo Mattia Binotto siirtyy Allisonin seuraajaksi. Clear ei kuitenkaa näe, että muutos olisi italialaiselle Binotolle helppo. Clear peräänkuuluttaa Ferrarilta nyt yhtenäisyyttä ja nöyryyttä, jotta Binotton vaikeasta tehtävästä saataisiin vähän helpompi.

– Kaikella kunnioituksella Mattia tarvitsee nyt kaiken mahdollisen avun. Meidän pitää vetää yhtä köyttä. Mielestäni kukaan ei voi neuvoa Mattia astumaan suoraan Allisonin saappaisiin. Hänen taustansa on hyvin erilainen.

Clear on kuitenkin luottavainen, että Ferrari kääntää tilanteen ennen pitkää edukseen. Hän haluaa nyt luoda uskoa koko talliin.

– Fakta on, että Ferrarin on nyt mentävä eteenpäin ja käännettävä tämä tilanne edukseen. Tiedän, että kaikki ovat sitoutuneita tekemään yhdessä töitä ja auttamaan paikkaamaan Allisonin jättämiä aukkoja, jossa hän oli todella vahva. Jäämme todella kaipaamaan häntä, mutta käännämme sen nyt meille haasteeksi, Clear päättää.